perjantai 24. lokakuuta 2014

Turun tähdet


 Alkuviikosta päätin sitten hypätä kaupunkibussiin kameran kanssa määränpäänä Aurajokiranta ja Veistämönaukio, jossa nuo Turun tähdet ovat. Minun oli aivan pakko päästä itse kuvaamaan tuota Finlanders tähteä ja näkemään mitä muita nimiä laatoista löytyy. Kyllähän se n. 5km kävelyreissu oli tuon arvoista!

 Ilma oli kivan raikasta ja ilmassa tuoksui ihan selvästi tuleva talvi...se talvi kyllä synkistää minua, mutta tuossa hetkessä se sopi tunnelmaan niin hyvin, kun käveli hiljaisella jokirannalla joka kesäisin on aivan piukassa ihmisiä. Keltaiset puut ja lehdet penkkien päällä...Niin kauni maisema! Kyllä Turku on vaan niin mahtava kaupunki. Tänne kun pääsisi opiskelujen jälkeen asumaan ja tekemään töitä.

Kyllä se talvi vaan väistämättä tulee, vaikka Ketonen kuinka laulaisi radiossa "Kesä vielä jäädä vois, kesä vielä jäädä vois, mut ei mulla oo, hätänumeroo, johon soittaa, kesä vielä jäädä vois, vielä vielä, jäädä vois, älä lähde pois.."



 Voih! Niin ihana Finlanders! Siinä on oikeen kunnon humppabändi. Aina kun minulle mainitaan Finlanders nimi tulee minulle aina ensimmäisenä mieleen biisi Hiljaiset sillat ja Näsä boogie. Syynä hiljaiset sillat biisiin on se, että äitini ei vois sietää kyseistä biisiä ja se on jäänyt vahvasti mieleeni. Näsäboogie siksi, että muistan muksuna aina laulelleeni sitä autossa. Ja myös koska The Joulukalentiri on vain niin hyvä! se on joka joulun mast juttu! Suosittelen jokaisen katsomaan kyseisen sarjan, jos ei ole sitä vielä nähnyt. Se löytyy kokonaisena Youtubesta.  Yritän tässä samalla miettiä mikä olisi lempi biisini Finkuilta...mutta tämä tehtävä osoittautuij todella hankalaksi on vaikea valita yhtä suosikkia, kun kaikki biisit ovat niin hyviä! Mennään nyt kuitenkin biisillä Tuo onni pukee sua..Koska se on viimeaikoina soinut paljon päässäni.

















 Voin Matti ja Teppo siinä on kyllä niin mahtava veljespari! Sitä hittien määrää mitä hekin ovat tehneet. Arvostettavaa työtä. Itse en niin paljon välitä kuunnella heidän musiikkia, mutta sitä on tullut naperona kuunneltua aika paljonkin, sillä äiti on kova Matti ja Teppo fani. Ensimmäisenä minulle heistä tulee mieleen biisi Kaiken takana on nainen. Se on vaan niin legendaarinen biisi! Toinen on Mä joka päivä töitä teen. Heidän biiseissään on niin hyvät sanoituksetki. Koulussakin vielä niitä tulee lauleskeltua, kun keskusteluun tulee sopiva paikka johon sanat sopivat.





Ja hauskin lopuksi! Vilperin perikunta...En muista heiltä muuta, kuin yhden biisin ja sekin on Kynänteroitin.  Sitäkin biisiä lapsena lauloin todella paljon. Yhdessä vaiheessa halusin kuulla aina tuon biisin, kun kuunneltiin äidin kanssa Vilperin perikuntaa. Tuo biisi on edelleenkin yhtä hauska kuin silloin! Biisin sanat ovat todella hupaisat ja laulu sopiikin todella hyvin nykypäivään...Verra taan nyt vaikka puhelimiin..Kaikkea sovellusta ja vempelettä löytyy nykypäivän puhelimesta, mutta sitten onkin jo toissijaista voiko sillä enää soittaa tai kirjoittaa normaaleja viestejä :D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti